Oefenbladen Rekenen Groep 6 (Gratis)

  • Met de Gratis Werkbladen Rekenen voor Groep 6 kun je als ouder je kind goed helpen met rekenen.
  • Voorkom dat je kind moeite heeft met de verhaaltjessommen.
  • Geen verrassingen bij de Cito-toetsen rekenen in groep 6 voor je kind?
  • Je kunt dit werkboekje groep 6 met sommen over het belangrijke onderdeel ‘schattend rekenen’ direct downloaden.
werkbladen groep 6

Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

Geen stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Wat krijg je?

maaike
  • De gratis werkbladen rekenen voor groep 6. Deze rekenbladen bevatten zowel kale sommen als verhaaltjessommen. De antwoorden vind je op de laatste pagina.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 6 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 6. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders

Ik heb via deze site heel veel dingen kunnen gebruiken voor mijn dochter in groep 8. Vooral het rekenen daar is ze met behulp van de stencils en de juiste uitleg heel goed mee geholpen en vooruit gegaan. En mijn dochter snapte de uitleg perfect en heeft dit toegepast en nu is ze veel sterker geworden met rekenen. Raad het zeker aan bij andere ouders.

Jessica Houwen
Google review

De mailings en ondersteunende informatie van Maaike waren altijd fijn. Veel tips over wat op dat moment actueel is qua lesstof en ontwikkeling. Ook het extra ondersteunend materiaal is duidelijk en fijn om mee te werken.

Debby Kicken
Google review

Hier download je gratis oefenbladen rekenen voor groep 6

Ben je op zoek naar gratis oefenbladen rekenen voor groep 6? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Wijzer over de Basisschool maken we voor ieder leerjaar oefenbladen die naadloos aansluiten bij de lesstof van jouw zoon of dochter. 

Dat materiaal creëren we in samenwerking met een team specialisten op het gebied van basisonderwijs. Ervaren leerkrachten, remedial teachers en orthopedagogen dragen allemaal hun steentje bij.

Remedial teachers hebben tijdens hun opleiding geleerd hoe ze kinderen met een leerachterstand kunnen helpen. Zij weten als geen ander op welke manieren ze die kinderen bij moeten staan.

De remedial teachers in ons team zijn dus steengoed in het maken van logisch opgebouwd oefenmateriaal. Mede dankzij hun werkzaamheden heb jij deze gratis oefenbladen rekenen voor groep 6 in je handen. Mooi, toch? 

Ook werkbladen rekenen voor andere groepen downloaden?

Bekijk ook de volgende artikelen met uitleg over rekenen in groep 6:

km naar m omrekenen

Km naar m omrekenen

Op de basisschool leert jouw kind rekenen. Voor het vak rekenen op de basisschool bestaat een leerlijn. Dat is een volgorde, waarin de basisschool in de verschillende groepen de onderdelen van rekenen aanbiedt. Onderdeel van die leerlijn is het bijvoorbeeld […]
Bekijk artikel
breukenposter

Zo gebruik je een breukenposter

Heb je wel eens gehoord van een breukenposter? In de bovenbouw van de basisschool krijgt je kind tijdens het rekenen breuken aangeleerd. Daar wordt soms een breukenposter bij gebruikt. Wat dat is en hoe het zit met breuken in de bovenbouw, […]
Bekijk artikel
jongen maakt opdrachten aan tafel in werkboek

Breuken groep 6: uitleg met video

Lees alles over breuken in groep 6 in dit artikel en help jouw kinderen met breuken oefenen. Breuken vormen een belangrijk onderdeel van rekenen in groep 6. Een breuk is eigenlijk een gebroken getal dat tussen 2 hele getallen in […]
Bekijk artikel
Kolomsgewijs rekenen

Kolomsgewijs rekenen

Op de basisschool leer je kolomsgewijs rekenen. Dat houdt in dat je, jawel, met kolommen rekent. Voor ouders is dit vaak een onbekende manier van rekenen.
Bekijk artikel

Ook werkbladen rekenen voor een andere groep downloaden?

Oefening Rekenen Groep 2 (Gratis)

Oefenbladen Groep 3 Rekenen (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 5 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 7 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 8 (Gratis)