Oefenbladen Groep 3 Rekenen (Gratis)

  • Met de Gratis Werkbladen Rekenen voor Groep 3 kun je als ouder je kind goed helpen met rekenen.
  • Voorkom dat je kind moeite heeft met de plaatjessommen.
  • Geen verrassingen bij de Cito-toetsen rekenen in groep 3 voor je kind?
  • Je kunt dit werkboekje groep 3 met sommen over het belangrijke onderdeel ‘getallen’ direct downloaden.

werkbladen groep 3

Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

Geen stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Wat krijg je?

maaike
  • De gratis werkbladen rekenen voor groep 3. Deze rekenbladen bevatten zowel kale sommen als zogenaamde plaatjessommen. De antwoorden vind je op de laatste pagina.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 3 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 3. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders

Goede en leuke tips, je wordt regelmatig via de mail op de hoogte gehouden. Ik kreeg helaas de laatste mail, omdat mijn dochter naar het voortgezet gaat. Dank je wel voor alle tips en leuke weetjes 👍

Nicole Kelderman
Google review

Ik heb veel handige werkbladen en tips mogen ontvangen tijdens mijn dochter basisschool carriere. Dit is zeker goed voor ouders die geen “leraar” zijn maar toch hun kind willen helpen.

Michele Durojaiye
Google review

Waarom je bij ons werkbladen rekenen voor groep 3 kunt downloaden

Hoe komt het dat Wijzer over de Basisschool gratis werkbladen rekenen groep 3 aanbiedt?

Een aantal jaar geleden ondervond oprichtster Maaike zelf het belang van goed oefenmateriaal. Haar dochter zat op de basisschool en scoorde voor alle vakken goed, behalve voor rekenen. 

Maaike vond het lastig om te zien hoe onzekerheid daardoor vat op haar dochter kreeg. Ze zocht daarom contact met haar leerkracht. Die gaf aan dat er niets aan te doen was.

Maaike liet het hier niet bij zitten. Zij wist dat haar dochter meer kon, als ze maar de juiste begeleiding had. Ze besloot oefenmateriaal te maken in samenwerking met ervaren mensen. 

Dat hulpplan voor haar eigen dochter heeft Maaike intussen uitgebouwd tot een hulpplan voor ieder basisschoolkind. Met als resultaat dat je bij ons deze  werkbladen rekenen voor groep 3 downloadt voor je eigen zoon of dochter. 

Wat zijn plaatjessommen?

Plaatjessommen hebben een afbeelding met daaronder een kort verhaaltje waarin de som staat. In groep 3 wordt dit verhaaltje door de juf of meester voorgelezen. De Cito-toetsen in groep 3 bestaan voor een deel uit plaatjessommen. In hogere groepen worden de plaatjessommen vervangen door verhaaltjessommen ofwel verhaalsommen. De som wordt dan in één of meerdere zinnen weergegeven. Deze sommen worden ook wel redactiesommen genoemd.

Download de gratis werkbladen rekenen voor groep 3 om voorbeelden te zien van plaatjessommen.

Ook werkbladen rekenen voor andere groepen downloaden?

Bekijk ook de volgende artikelen met uitleg over rekenen in groep 3:

klokkijken groep 3

Klokkijken groep 3

Klokkijken is een belangrijke vaardigheid voor je kind. Zeker wanneer je hem stap voor stap zelfstandiger wil maken in zijn ontwikkeling. Leren klokkijken op school is niet altijd makkelijk. Soms gaat het simpelweg te snel. Daarom is het goed dit […]
Bekijk artikel
jongetje kalender

De kalender lezen, hoe leer je dat?

Jaren, maanden, dagen, uren….. Een belangrijk onderdeel van het vak rekenen is tijd. Dat gaat van uitrekenen hoeveel dagen het duurt voordat je jarig bent, tot uitrekenen hoe lang je over een autorit doet als je het aantal kilometers per […]
Bekijk artikel

Ook gratis oefenbladen voor andere onderwerpen in groep 3 downloaden?

Oefenbladen Groep 3 Rekenen (Gratis)

Oefenbladen Groep 3 Spelling (Gratis)