Uitleg

Bekijk de artikelen met uitleg. In de artikelen geven remedial teachers en leerkrachten jou tips over hoe jij jouw kind het beste kunt helpen. Je vindt er ook uitleg over lesstof van de basisschool.

openbaar onderwijs

Openbaar onderwijs: dit moet je weten

Als je je kind inschrijft voor een basisschool, kun je vaak kiezen uit verschillende soorten scholen. Zo kun je je kind bijvoorbeeld aanmelden op een katholieke of islamitische school. Of je kiest juist voor een openbare school. In dit artikel […]
Bekijk artikel
ralfi lezen

Wat is RALFI-lezen?

Heeft jouw kind moeite met vloeiend voorlezen? Dan kan RALFI-lezen zomaar uitkomst bieden. Wat RALFI-lezen precies is, lees je in dit artikel. We vertellen je onder meer hoe het werkt en voor wie RALFI-lezen bedoeld is.
Bekijk artikel
jenaplan onderwijs

Wat is jenaplan-onderwijs?

Als je een basisschool voor je kind zoekt, is een jenaplanschool 1 van de vele opties die je hebt. Jenaplan-onderwijs staat in het teken van samen zijn en samen dingen doen. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.
Bekijk artikel
dalton onderwijs

Wat is dalton-onderwijs?

Dalton-onderwijs, montessori-onderwijs, freinet-onderwijs… Er zijn nogal wat verschillende onderwijsvormen in Nederland. Maar wat is het verschil tussen deze schoolsoorten? In deze blog vertellen we je alles wat je als ouder moet weten over het dalton-onderwijs.
Bekijk artikel