Educatief speelgoed voor jouw kind

Een blokkentoren bouwen, het laatste puzzelstukje een plekje geven en koken in een kleine keuken. Educatief speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ontdek hier welk educatief speelgoed geschikt is voor welke leeftijd.

Wetenschappelijk speelgoed, fantasiespellen en breinbrekers

Wie zegt dat leerspeelgoed altijd saai en ingewikkeld is? Je kind vindt – hoe oud het ook is – spelen het leukste wat er is. Als je kiest voor educatief speelgoed, sla je 2 vliegen in 1 klap. Je kind vermaakt zich én ontwikkelt zich op hetzelfde moment.

Je hebt verschillende soorten educatief speelgoed:

  • Bouw- en constructiespeelgoed
  • Puzzels
  • Creatief speelgoed
  • Wetenschappelijk educatief speelgoed
  • Educatieve gadgets

Speelgoed educatief gebruiken gaat heel gemakkelijk door de juiste speeltjes in huis te halen. Van fantasiespellen en breinbrekers tot aan handige gadgets: we zetten het leukste leerspeelgoed per leeftijdscategorie voor je op een rij.

Educatief speelgoed 4 jaar

Je peuter wordt een kleuter! Hij maakt de overstap naar de ‘grote’ school en stelt voornamelijk vragen die met het woord ‘waarom’ beginnen. Je kind wil alles leren en is hartstikke nieuwsgierig. Leerspeelgoed maakt het ontwikkelen van de cognitieve vaardigheden, motoriek en emoties speels en leuk.

Je kind kan zijn motoriek bijvoorbeeld verbeteren door te bouwen met stapelspeelgoed.

Met deze dierenbalans blokken van hout is je kind uren zoet.

Klik hier om Dierenbalans – Jengamaster (€29,95) te bekijken.

In de kleuterklas begint je kind met het optellen van getallen. Een telraam kan hier een handig hulpmiddel voor zijn. Dit houten educatief speelgoed met vrolijke kleuren maakt van rekenen een gezellig spelletje.

Klik hier om deze Pure & Natrue Houten Regenboog Telraam – Little Dutch (€14,95) te bekijken.

Wakker de fantasie bij je kind aan met een nepkeuken. Hier kan je kleintje nadoen wat hij jou elke dag ziet doen. Spelen met deze keuken is goed voor zowel de emotionele ontwikkeling als de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie.

Klik hier om deze houten kinderkeuken Chef Deluxe XL wit – Bandits & Angels (€89,95) te bekijken.

Educatief speelgoed 5 jaar

In groep 3 leert je kind lezen, schrijven, rekenen en omgaan met andere kinderen in de klas. Je zoon of dochter leert elke dag aan de lopende band nieuwe dingen en is supernieuwsgierig. Educatief speelgoed groep 3 kan hun persoonlijke ontwikkeling echt een boost geven.

educatief speelgoed ik leer schrijven

Leer je kind spelenderwijs letters en woorden schrijven met de opdrachten van de ‘ik leer schrijven koffer’. Met de uitwisbare kaarten en stift oefent je kind het schrijven van letters en later ook hele woorden en korte zinnen.

Klik hier om Ik Leer schrijven – Ik Leer (€21,95) te bekijken.

educatief houten ringwerpspel met punten

Oefen getallen op een actieve manier met houten educatief speelgoed. Met dit houten ringwerpspel kan je kind punten verzamelen en deze bij elkaar optellen. Het is interactief, geschikt voor het hele gezin en maakt van rekenen ook een fysiek spelletje.

Klikt hier om dit houten ringwerpspel met punten. – Woody (€19,99) te bekijken.

playmais emmer

Wanneer je kind vijf jaar oud is, besteedt het veel meer aandacht aan knutselwerkjes. Je kind gaat beter zijn best doen en is trots op het resultaat. Je kunt de creativiteit thuis prikkelen door je kind te laten spelen met PlayMais. Dit is een veilige en leuke manier om prachtige kunstwerken te creëren.

Klik hier om deze PlayMais emmer (1000 st.)  – PlayMais (€12,50) te bekijken.

Educatief speelgoed 6 jaar

Waar je kind tot 6 jaar vooral bezig is om de basis van lezen en schrijven onder de knie te krijgen, gaat hij vanaf deze leeftijd steeds beter nadenken. De sociale vaardigheden schieten opeens omhoog en je kind komt tijdens de rekenles voor het eerst in aanraking met de tafels.

educatieve tafelkaarten 1 tot en met 10

Oefen de tafels thuis op een leuke manier met tafelkaarten. Met educatief speelgoed groep 4 wordt het makkelijker om de tafels te onthouden. Door de interactie met jou en/of je partner leert je kind de tafels nóg sneller uit zijn hoofd.

Klik hier om deze Tafelkaarten 1 t/m 10 – Beelddenkwinkel (€14,95) te bekijken.

houten educatief speelgoed balans in de ruimte

Bij dit houten educatief speelgoed draait het om balans. Het doel? Je kind een zo hoog mogelijke toren laten bouwen. Goed voor de motoriek!

Klik hier om dit Balans in de ruimte – Janod Spel (€35,50) te bekijken.

Educatief speelgoed 7 jaar

Met educatief speelgoed groep 5 wordt je kind nog meer uitgedaagd. Vooral wetenschappelijk speelgoed is in trek. Zoek het avontuur op door er thuis op los te experimenteren of laat je kind de wereld ontdekken via een visuele atlas. Zo wordt het zich steeds meer bewust van de wereld om hem heen.

energie solar wetenschappelijk speelgoed

De educatieve proefjes van Buki zijn een speelse manier om je kind te leren hoe het dingen in elkaar zet. Dit kan zelfstandig, maar ook met jou als persoonlijke assistent.

Klik hier om Experimenten met Zonne-energie 14 in 1 – Buki (€31,95) te bekijken.

de grote kinderatlas

Laat je kind de grootste wereldwonderen zien in De Grote Kinderatlas. Misschien vindt je kind zo wel een geschikt onderwerp voor zijn spreekbeurt.

Klik hier om De Grote Kinderatlas – Andrea Schwendemann (€16,95) te bekijken.

Educatief speelgoed 8 jaar

Wetenschappelijk educatief speelgoed kan steeds ingewikkelder zijn naarmate je kind ouder wordt. Je kind kan op 8-jarige leeftijd al best lastige constructies in elkaar zetten. Tijdens het rekenen leert het alles over vermenigvuldigen. Door middel van leuke spelletjes kun je dit thuis op een speelse manier oefenen.

educatief spel wat doe je met je zakgeld

Je geeft je kind misschien voor het eerst zakgeld en wilt hem een mate van geldbesef meegeven. Dit kan o.a. met dit leerzame spel van Ravensburger.

Klik hier om Wat doe je met je zakgeld? (€14,99) van Ravensburger te bekijken.

Educatief speelgoed 9 jaar & educatief speelgoed 10 jaar

Educatief speelgoed helpt je kind bij de voorbereiding op de middelbare school. Je kind vindt spelenderwijs leren een stuk leuker dan schools huiswerk. Vindt je kind rekenen maar lastig? Doe dan thuis gezellig spelletjes met getallen en sommen. Zo oefent je kind op een manier die niet alleen leerzaam, maar ook nog eens leuk is!

malle getallen speelgoed

Klik hier om Vermenigvuldigen – Malle Getallen (€13,95) te bekijken.

wetenschappelijk speelgoed chimie chemistry

Klik hier om Chime Chemistry – Buki (€42,95) te bekijken.


Bekijk ook:

Maaike de Boer, MA

drs. Maaike de Boer is initiatiefneemster van Wijzeroverdebasisschool.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *