Werkbladen ww-spelling groep 7/8 (gratis)

Wil jij dat jouw kind…

Download dan nu direct de gratis werkbladen Werkwoordspelling Groep 7/8!

Gratis oefenbladen werkwoordspelling groep 7 8

De werkbladen zijn geschikt voor groep 7 en 8.

krul basisschool Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

krul basisschool Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

krul basisschool Minder stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Vindt jouw kind werkwoordspelling lastig? Weet het nog niet zo goed waar de d’tjes en t’tjes moeten staan? Dan bieden de werkbladen Werkwoordspelling groep 7/8 een mooie basis. 

Wat krijg je?

maaike
  • Gratis werkbladen werkwoordspelling. In het pdf-bestand vind je uitgebreide uitleg en oefeningen over werkwoorden en de persoonsvorm. Alle informatie sluit aan bij de leerstof van groep 7 en 8. Werk de stof stap voor stap door en bespreek de theorie samen met je kind. Daarna kan je kind aan de slag met de bijbehorende opdrachten.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads. In die mails vind je informatie die jouw kind in groep 7 of 8 echt goed verder helpt. De informatie die je ontvangt, gaat alleen over groep 7 of 8. Als je ook mails over andere groepen wilt ontvangen, kun je je daar apart voor aanmelden. Deze service per e-mail is gratis.

Ben best onder de indruk. De regels van spelling worden in het boek beter en grondiger uitgelegd dan op school. Heel deskundig. De oefeningen uit het boek doen je de stof echt onder de knie krijgen.
Mijn dochter zit in groep 8 en heeft er tor nu toe veel aan gehad!

Eliza Nekrui
Google review

Werkwoordspelling oefenen

De werkwoordspelling kent veel verschillende regeltjes. Wanneer je een -d of een -t schrijft, hangt bijvoorbeeld af van het soort werkwoord waar je mee te maken hebt. Zo zijn er verschillende regels voor:

Het is dus belangrijk dat je kind die verschillende werkwoorden kan herkennen. 

De werkbladen Werkwoordspelling Groep 7/8 behandelen verschillende werkwoordsoorten en de regels die daarbij horen. De theorie leert je kind hoe het stap voor stap de juiste antwoorden kan vinden. 

Het belang van werkwoordspelling

Werkwoordspelling is een vaardigheid die je kind de rest van zijn leven nodig heeft. Ten eerste is het natuurlijk geweldig als je kind goed scoort op de Cito-toetsen spelling

Daarnaast komt werkwoordspelling terug in elke vorm van schriftelijke communicatie. Ook als je kind studeert en werkt, wordt er gelet op een goede taalverzorging. De werkwoordspelling is daar een belangrijk onderdeel van. 

Meer informatie en oefenmateriaal werkwoordspelling

Wil je de opbouw van het hele schema werkwoordspelling met je kind doorlopen? Bekijk dan ons artikel over het werkwoordspelling schema basisschool.  

Of bestel je liever het schema werkwoordspelling op posterformaat

Ook ons artikel over ’t ex-kofschip geeft je extra houvast bij de werkwoordspelling. 


Wij hebben het oefenboek “Werkwoordspelling” van groep 7 naar 8 met onze zoon, die dyslexie heeft, in de grote vakantie behandeld. In 6 weken heeft hij meer geleerd dan in een volledig schooljaar groep 7. Hij weet inmiddels feilloos de persoonsvorm, onderwerp, voltooid deelwoorden etc…te benoemen.

Sander van Gool
5 september 2020

Wil je graag de hele theorie werkwoordspelling thuis doorlopen? Bestel dan het Oefenboek Werkwoordspelling Groep 7/8.

  1. Iris Obdeijn

    Mijn dochter had veel moeite met werkwoordspelling. Na oefenen met het oefenboek Werkwoordspelling groep 7/8 gaat het veel beter! Ze heeft hierdoor een mooie score op haar cito behaald. Zij blij en ik blij.
    Het boek bevat goede uitleg en nuttige opdrachten. Aanrader!

Oefenboek Werkwoordspelling Groep 7/8

(25 klantbeoordelingen)

29,95

Op voorraad

aanbevolen combinatie:

Toevoegen voor 19,95

Spoedcursus Drie-Minuten-Toets (Cito DMT en IEP)

Voor de prijs van een halfuurtje bijles kun je jouw kind helpen met de DMT (Drie-Minuten-Toets). Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement, zodat je geen gedoe hebt met opzeggen).

Selecteer het aantal