Begrijpend Lezen Groep 8 Werkbladen (Gratis)

Jouw kind oefent in groep 8 hoogstwaarschijnlijk regelmatig het onderdeel begrijpend lezen in de klas. 

Maar misschien heeft je zoon of dochter wel wat extra oefening nodig of vind je het prettig de stof zelf met je kind door te nemen. De werkbladen begrijpend lezen groep 8 van Wijzer over de Basisschool helpen je daarbij.

begrijpend lezen groep 8 werkbladen

De werkbladen zijn geschikt voor groep 8

4.9 / 5
130.000
300.000

Wat krijg je?

maaike
  • Gratis oefenbladen begrijpend lezen. Het pdf-bestand bevat een video, een LeesWijzer en een oefentekst met bijbehorende vragen en antwoorden. De tekst is gemaakt op het niveau van groep 8. We raden je aan om eerst de video te bekijken, daarna samen met je kind de LeesWijzer te bespreken en tot slot de tekst ‘Het beste cadeau voor je hersenen’ te lezen en de vragen te maken.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 7 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 8. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Super, al die informatie die Maaike op Wijzer over de Basisschool heeft gezet! Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!

Ger Ramakers
Google review

Begrijpend lezen oefenen

Dat er zoveel aandacht is voor begrijpend lezen op de basisschool, is niet zo raar. Deze vaardigheid staat namelijk aan de basis van alle andere schoolvakken. Als je kind begrijpend lezen goed beheerst, heeft het minder moeite met schoolwerk in het algemeen. 


Voor vakken in het voortgezet onderwijs geldt exact hetzelfde. Vooral zaakvakken als biologie, aardrijkskunde en geschiedenis, worden heel wat makkelijker als je kind een goed tekstbegrip heeft. 

Wat extra oefenen kan dus absoluut geen kwaad!

Het gemak van leesstrategieën

De werkbladen begrijpend lezen van Wijzer over de Basisschool gaan altijd uit van 1 leesstrategie. Dat is een manier van werken die je kind helpt bij het begrijpen van een tekst. 

Enkele voorbeelden zijn:

Afhankelijk van het soort strategie gebruik je hem vóór, tijdens of na het lezen. 

Op onze werkbladen vind je altijd een heldere omschrijving van de leesstrategie die wordt geoefend. Dat maakt het voor jou en je kind extra duidelijk waar jullie mee aan de slag gaan en hoe jullie dat doen. 


Cito-vragen

Niet alleen traint jouw kind de besproken strategie met het werkblad; het krijgt ook een aantal inhoudelijke vragen over de tekst voorgeschoteld. 
Deze vragen lijken veel op de vragen die je kind tegenkomt op de Cito-toetsen begrijpend lezen. Dat betekent dat jouw zoon of dochter straks extra goed is voorbereid op de eindtoets!

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Werkbladen begrijpend lezen bestellen of verder lezen?

Al met al zijn de werkbladen begrijpend lezen groep 8 een prima aanvulling op de theorie die in de klas wordt behandeld. 

Het is goed de vaardigheid begrijpend lezen goed te oefenen. De werkbladen van Wijzer over de Basisschool bieden net dat extra steuntje in de rug. 

Als het werkblad voor groep 8 te lastig blijkt te zijn voor je kind, kun je ook gebruik maken van de werkbladen begrijpend lezen voor groep 6 en de begrijpend lezen groep 7 werkbladen