Werkbladen Begrijpend Lezen Groep 7 (Gratis)

begrijpend lezen groep 7 werkbladen

De werkbladen zijn geschikt voor groep 7

4.9 / 5
130.000
300.000

Heeft jouw zoon of dochter moeite met begrijpend lezen? Of lijkt het je goed om deze vaardigheid regelmatig te herhalen? Met de werkbladen begrijpend lezen groep 7 kunnen jullie hoe dan ook lekker aan de slag. 

Wat krijg je?

maaike
  • Gratis oefenbladen begrijpend lezen. Het pdf-bestand bevat een video, een LeesWijzer en een oefentekst met bijbehorende vragen en antwoorden. De tekst is gemaakt op het niveau van groep 7. We raden je aan om eerst de video te bekijken, daarna samen met je kind de LeesWijzer te bespreken en tot slot de tekst ‘Het beste cadeau voor je hersenen’ te lezen en de vragen te maken.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 7 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 7. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Super, al die informatie die Maaike op Wijzer over de Basisschool heeft gezet! Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!

Ger Ramakers
Google review

Begrijpend lezen en leesstrategieën

Begrijpend lezen wordt heel wat makkelijker voor je kind als het verschillende leesstrategieën kan inzetten. 

Een leesstrategie is een trucje waarmee je kind de tekst sneller en beter begrijpt. Je kunt leesstrategieën vóór, tijdens en na het lezen inzetten. Wat het handigst is, hangt af van de strategie die je kind gebruikt. 

Dit zijn voorbeelden van leesstrategieën:

Een werkblad van Wijzer over de Basisschool behandelt 1 leesstrategie. Voor de tekst staat uitleg bij de betreffende strategie. Als je die samen goed doorneemt, bereid je je kind voor op de aanpak van de tekst die volgt. 


Vragen maken

Natuurlijk is het ook van belang dat je kind zichzelf traint in het maken van vragen. Bij begrijpend lezen draait het daar immers om.

Daarom eindigt elke tekst met een set vragen die past bij het niveau van groep 7. De vorm en opbouw van de vragen zijn te vergelijken met de vragen van de Cito-toetsen die op school vaak worden gebruikt.

Meer informatie en werkbladen begrijpend lezen

Wil je meer informatie en uitleg over begrijpend lezen in groep 7? Lees dan ons artikel over dit onderwerp


Zoek je meer werkbladen? Bekijk dan de werkbladen begrijpend lezen groep 6 en werkbladen begrijpend lezen groep 8. Je vindt bij Wijzer over de Basisschool dus altijd voldoende oefenmateriaal van verschillende niveaus.

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Meteen alle strategieën oefenen en een echt oefenboek thuisgestuurd krijgen? Bekijk de Spoedcursus Begrijpend Lezen groep 7 .

  1. Fatima

    Mijn dochter is nu veel zekerder van haar geworden. Wij oefenen iedere dag een tekst. Bovendien zijn de filmpjes heel duidelijk en helpen haar bij het vinden van de antwoorden op de vragen.

Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 7 (incl. Oefenboek)

54,90

Op voorraad

Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 7

Oefenboek Begrijpend Lezen (excl. de online uitleg!)*

Begrijpend lezen oefenen (groep 7) met het beste oefenboek. Volledig afgestemd op groep 7! Met vele oefenteksten met IEP/Cito-vraagstelling.

* Gebruik voor het beste resultaat ook de online uitleg erbij! Met duidelijke videolessen voor je kind, extra oefenmateriaal en alle benodigde instructies voor jou als ouder om je kind optimaal te ondersteunen.

Uitleg voor je kind – Begrijpend Lezen Groep 7

Stap-voor-stap uitleg van alle strategieën van begrijpend lezen voor groep 7 in duidelijke video’s. Met duidelijke instructie voor ouders om hun kind in groep 7 te helpen. Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement)

Selecteer het aantal