Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 6 (Gratis)

  • Vindt jouw kind begrijpend lezen lastig?
  • Of willen jullie samen extra oefenen?

De werkbladen begrijpend lezen groep 6 van Wijzer over de Basisschool geven jullie in beide gevallen een stevige basis. 

begrijpend lezen groep 6 werkbladen

Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

Geen stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Wat krijg je?

maaike
  • Gratis oefenbladen begrijpend lezen. Het pdf-bestand bevat een video, een LeesWijzer en een oefentekst met bijbehorende vragen en antwoorden. De tekst is gemaakt op het niveau van groep 6. We raden je aan om eerst de video te bekijken, daarna samen met je kind de LeesWijzer te bespreken en tot slot de tekst ‘Het beste cadeau voor je hersenen’ te lezen en de vragen te maken.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 6 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 6. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders

Super, al die informatie die Maaike op Wijzer over de Basisschool heeft gezet! Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!

Ger Ramakers
Google review

Leesstrategieën oefenen

Met de werkbladen oefen je een leesstrategie. Een leesstrategie kun je zien als een bepaalde aanpak die je kind helpt een tekst beter te begrijpen. 

Enkele voorbeelden zijn:

Leesstrategieën gebruik je niet alleen na het lezen, maar ook vóór en tijdens het lezen. 

Onze werkbladen beginnen steeds met een heldere omschrijving van de strategie die bij de tekst hoort. Zo weten je kind en jij precies wat jullie gaan oefenen en hoe je de strategie kunt inzetten. 

Vragen bij de tekst

Met de tekst oefent je kind niet alleen de gevraagde strategie, maar traint het ook de vaardigheid van vragen beantwoorden. 

De vragen bij de tekst zijn qua opbouw en niveau vergelijkbaar met die van de Cito-toetsen begrijpend lezen. Dat maakt de werkbladen van Wijzer over de Basisschool een perfecte toevoeging aan de lessen op school. 

En heeft je kind behoefte aan ontspanning na alle theorie en opdrachten? Dan kan het na afloop lekker aan de slag met de ‘kraak de code’ puzzel onderaan het werkblad. 

Meer informatie en werkbladen begrijpend lezen

Wil je tips over de aanpak van dit lastige taalonderdeel? Kijk dan eens op onze pagina met extra uitleg voor begrijpend lezen groep 6

Je kunt ook werkbladen begrijpend lezen groep 7 en werkbladen begrijpend lezen groep 8 downloaden. Je kind kan dus ook volgend jaar en het jaar erop aan de slag met het extra oefenmateriaal. 

Wil je de Spoedcursus begrijpend lezen groep 6 bestellen? Klik hieronder op de afbeelding.

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Uitgebreid begrijpend lezen oefenen voor groep 6:

  1. patricia

    zeer tevreden. mijn dochter begrijpt het nu veel beter

Begrijpend Lezen Groep 6 oefenboek + uitleg

54,90

Op voorraad

Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 6

Oefenboek Begrijpend Lezen (excl. de online uitleg!)

Begrijpend lezen oefenen (groep 6) met het beste oefenboek. Volledig afgestemd op groep 6! Met vele oefenteksten met Cito-vraagstelling (en IEP).

*Gebruik voor het beste resultaat ook de online uitleg erbij! Met duidelijke videolessen voor je kind, extra oefenmateriaal en alle benodigde instructies voor jou als ouder om je kind optimaal te ondersteunen.

Online Uitleg bij Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 6

Stap-voor-stap uitleg van alle strategieën van begrijpend lezen in duidelijke video’s. Met duidelijke instructie voor ouders om hun kind te helpen. Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement)

Selecteer het aantal

Meteen alle strategieën oefenen en een echt oefenboek thuisgestuurd krijgen? Bekijk de Spoedcursus Begrijpend Lezen groep 6.

Bekijk ook de volgende artikelen met uitleg over begrijpend lezen in groep 6:

woordenschat groep 6

Woordenschat groep 6

Woordenschat gaat letterlijk over de betekenis van een woord weten. Dat is best een leuke uitdaging, want een woord kan meerdere betekenissen hebben. In groep 6 leert je kind ook over gezegden en uitdrukkingen, zoals ‘stinkend je best doen’. Wil […]
Bekijk artikel

Ook gratis oefenbladen voor andere onderwerpen in groep 6 downloaden?

Oefenbladen Rekenen Groep 6 (Gratis)

Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 6 (Gratis)

Oefenbladen Spelling Groep 6 (Gratis)