Begrijpend Lezen Groep 6 Werkbladen (Gratis)

Vindt jouw kind begrijpend lezen lastig? Of willen jullie samen extra oefenen? De werkbladen begrijpend lezen groep 6 van Wijzer over de Basisschool geven jullie in beide gevallen een stevige basis. 

begrijpend lezen groep 6 werkbladen

De werkbladen zijn geschikt voor groep 6

4.9 / 5
130.000
300.000

Wat krijg je?

maaike
  • Gratis oefenbladen begrijpend lezen. Het pdf-bestand bevat een video, een LeesWijzer en een oefentekst met bijbehorende vragen en antwoorden. De tekst is gemaakt op het niveau van groep 6. We raden je aan om eerst de video te bekijken, daarna samen met je kind de LeesWijzer te bespreken en tot slot de tekst ‘Het beste cadeau voor je hersenen’ te lezen en de vragen te maken.
  • Een wekelijkse e-mail van Maaike met tips, uitleg en nog meer downloads om jouw kind in groep 6 echt goed te kunnen helpen. Ik mail je alleen over groep 6. Mocht je ook een kind in een andere groep hebben, dan kun je je daar apart voor inschrijven. Deze service per e-mail is gratis.

Super, al die informatie die Maaike op Wijzer over de Basisschool heeft gezet! Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!

Ger Ramakers
Google review

Leesstrategieën oefenen

Met de werkbladen oefen je een leesstrategie. Een leesstrategie kun je zien als een bepaalde aanpak die je kind helpt een tekst beter te begrijpen. 

Enkele voorbeelden zijn:

Leesstrategieën gebruik je niet alleen na het lezen, maar ook vóór en tijdens het lezen. 

Onze werkbladen beginnen steeds met een heldere omschrijving van de strategie die bij de tekst hoort. Zo weten je kind en jij precies wat jullie gaan oefenen en hoe je de strategie kunt inzetten. 


Vragen bij de tekst

Met de tekst oefent je kind niet alleen de gevraagde strategie, maar traint het ook de vaardigheid van vragen beantwoorden. 

De vragen bij de tekst zijn qua opbouw en niveau vergelijkbaar met die van de Cito-toetsen begrijpend lezen. Dat maakt de werkbladen van Wijzer over de Basisschool een perfecte toevoeging aan de lessen op school. 

En heeft je kind behoefte aan ontspanning na alle theorie en opdrachten? Dan kan het na afloop lekker aan de slag met de ‘kraak de code’ puzzel onderaan het werkblad. 

Meer informatie en werkbladen begrijpend lezen

Wil je tips over de aanpak van dit lastige taalonderdeel? Kijk dan eens op onze pagina met extra uitleg voor begrijpend lezen groep 6

Je kunt ook werkbladen begrijpend lezen groep 7 en werkbladen begrijpend lezen groep 8 downloaden. Je kind kan dus ook volgend jaar en het jaar erop aan de slag met het extra oefenmateriaal. 

Wil je de Spoedcursus begrijpend lezen groep 6 bestellen? Klik hieronder op de afbeelding.

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Meteen alle strategieën oefenen en een echt oefenboek thuisgestuurd krijgen? Bekijk de Spoedcursus Begrijpend Lezen groep 6.

Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 6 (incl. Oefenboek)

Aanbieding!
  1. patricia Gajic

    zeer tevreden. mijn dochter begrijpt het nu veel beter

Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 6 (incl. Oefenboek)

47,00

Voorkom volgend schooljaar een voorlopig schooladvies onder het niveau van je kind door een optimale score op de (Cito-)toets Begrijpend Lezen Groep 6.

Wat je krijgt in dit pakket:

Op voorraad

Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 6

Begrijpend lezen oefenen (groep 6) met het beste oefenboek met vele oefenteksten met Cito-vraagstelling.

Uitleg voor je kind – Begrijpend Lezen Groep 6

Stap-voor-stap uitleg van alle strategieën van begrijpend lezen in duidelijke video’s. Met duidelijke instructie voor ouders om hun kind te helpen. Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement)

Selecteer het aantal
  • Gratis verzending met Track & Trace-code
  • Voor 14.00 besteld, morgen bezorgd
  • Kopen met de zekerheid van Stichting Webwinkelkeur
  • Klanten geven ons een 4,9/5 in de Google reviews