Oefenbladen Zinsontleding Groep 7/8 (gratis)

Wil jij dat jouw kind…

 • de zinsontleding beter begrijpt;
 • weet hoe het een zin in zinsdelen moet hakken;
 • en op de Cito-toets taal goed scoort?

Download dan nu de gratis oefenbladen Zinsontleding voor groep 7 en 8!

Weet jouw kind nog niet altijd waar de zinsdeelstrepen moeten staan? Is de zinsdeelproef nog onbekend terrein of levert hij problemen op? Dan bieden de werkbladen Zinsontleding uitkomst!

Gratis oefenbladen Zinsontleding groep 7 - 8
4.9 / 5
130.000
300.000

Wat ontvang je?

maaike
 • Gratis werkbladen Zinsontleding. In het pdf-bestand leert je kind eerst wat redekundig ontleden (zinsontleding) precies is. Daarna worden alle stappen van de zinsdeelproef uitgelegd. Ook gaat je kind zelf oefenen met de volgende onderdelen:
  1. persoonsvorm zoeken
  2. gebruik van de juiste afkortingen
  3. plaatsen van zinsdeelstrepen op de juiste plek in de zin
 • Verder ontvang je een wekelijkse e-mail van Maaike. Daarin geeft ze je handige tips, uitleg en nog meer downloads. De informatie die je van Maaike krijgt, sluit volledig aan bij groep 7 en 8. Wil je ook mails over andere groepen ontvangen? Meld je daarvoor dan apart aan. Deze wekelijkse mailservice is gratis.

Ik heb veel handige werkbladen en tips mogen Ik heb heel veel info en tips ontvangen waar ik ook heel veel aan had voor mijn zoon. Maaike de Boer je bent top! Masha danki, helemaal vanuit Curaçao. Keep up the good work!

Argelis Boon
Google review

Zinsdelen benoemen

Natuurlijk is het plaatsen van zinsdeelstrepen maar 1 onderdeel van de zinsontleding. Normaal gesproken moet je kind de verschillende zinsdelen ook nog een naam geven.

Het benoemen van de zinsdelen is een flinke klus en vraagt veel herhaling. Kan jouw kind wel wat extra uitleg en oefening bij de volledige zinsontleding gebruiken? Bestel dan direct het Oefenboek Zinsontleding Groep 7/8 en de online uitleg die erbij hoort.

 1. A.M. Dijkstra

  Blij met de duidelijke uitleg.

Ontleden – Zinsontleding Groep 7/8 oefenboek + uitleg (online)

57,00

Op voorraad

Oefenboek Ontleden – Zinsontleding Groep 7/8

[NIEUW] Oefenboek Ontleden – Zinsontleding (excl. de online uitleg!)*

Stap-voor-stap aanpak om zinsontleding als onderdeel van ontleden goed te begrijpen en onder de knie te krijgen. Geschikt voor groep 7 en 8.

* Gebruik voor het beste resultaat ook de online uitleg erbij! Elk onderdeel van de zinsontleding krijg je in een duidelijke videoles uitgelegd.

Online Uitleg bij Oefenboek Zinsontleding

Stap-voor-stap uitleg van Zinsontleding (redekundig ontleden) in duidelijke video’s. Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement).

Deze online uitleg hoort bij het Oefenboek Zinsontleding Groep 7/8. Bij iedere video staat aangegeven welk hoofdstuk in het oefenboek erbij hoort.

Selecteer het aantal

Ontzettend tevreden met het oefenmateriaal. Mijn zoon is goed vooruit gegaan.

Argelis Boon
Google review