Begrijpend Lezen Groep 5 Werkbladen (Gratis)

Vindt jouw kind begrijpend lezen lastig? Of willen jullie samen extra oefenen? De werkbladen begrijpend lezen groep 5 van Wijzer over de Basisschool geven jullie in beide gevallen een stevige basis. 

gratis oefenbladen begrijpend lezen groep 5

De werkbladen zijn geschikt voor groep 5

4.9 / 5
130.000
300.000

Wat krijg je?

maaike

Super, al die informatie die Maaike op Wijzer over de Basisschool heeft gezet! Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!

Ger Ramakers
Google review

Leesstrategieën oefenen

Met de werkbladen oefen je een leesstrategie. Een leesstrategie kun je zien als een bepaalde aanpak die je kind helpt een tekst beter te begrijpen. 

Enkele voorbeelden zijn:

Leesstrategieën gebruik je niet alleen na het lezen, maar ook vóór en tijdens het lezen. 

Onze werkbladen beginnen steeds met een heldere omschrijving van de strategie die bij de tekst hoort. Zo weten je kind en jij precies wat jullie gaan oefenen en hoe je de strategie kunt inzetten. 


Vragen bij de tekst

Met de tekst oefent je kind niet alleen de gevraagde strategie, maar traint het ook de vaardigheid van vragen beantwoorden. 

De vragen bij de tekst zijn qua opbouw en niveau vergelijkbaar met die van de Cito-toetsen begrijpend lezen. Dat maakt de werkbladen van Wijzer over de Basisschool een perfecte toevoeging aan de lessen op school. 

En heeft je kind behoefte aan ontspanning na alle theorie en opdrachten? Dan kan het na afloop lekker aan de slag met de ‘kraak de code’ puzzel onderaan het werkblad. 

Meer informatie en werkbladen begrijpend lezen

Wil je tips over de aanpak van dit lastige taalonderdeel? Kijk dan eens op onze pagina met extra uitleg voor begrijpend lezen groep 5

Je kunt ook werkbladen begrijpend lezen groep 6 en werkbladen begrijpend lezen groep 7 en 8 downloaden. Je kind kan dus ook de komende jaren aan de slag met het extra oefenmateriaal. 

Wil je de Spoedcursus begrijpend lezen groep 5 bestellen? Klik hieronder op de afbeelding.

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Meteen alle strategieën oefenen en een echt oefenboek thuisgestuurd krijgen? Bekijk de Spoedcursus Begrijpend Lezen groep 5.

Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 5 (incl. Oefenboek)

  1. Kathelijn

    Super video’s, echt heel fijn! Mijn zoon kan deze uitleg goed gebruiken en van deze juf vindt hij het vast leuker om te leren dan van juf Mama 😉

Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 5 (incl. Oefenboek)

47,00

Geef je kind met deze Spoedcursus Begrijpend Lezen Groep 5 meteen vanaf het begin een goede basis voor een van de belangrijkste onderdelen in de toetsen (Cito/IEP).
1 jaar toegang tot het online gedeelte (eenmalige betaling, geen abonnement).

Wat je krijgt in dit pakket:

Op voorraad

Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 5

Begrijpend lezen in groep 5 oefenen met het beste oefenboek. Het boek bevat vele oefenteksten met Cito-vraagstelling (en IEP).

Uitleg voor je kind – Begrijpend Lezen Groep 5

Duidelijke video’s met stap-voor-stap uitleg van alle strategieën van begrijpend lezen in groep 5. Met duidelijke instructie voor jou als ouder om je kind goed te kunnen helpen.
1 jaar toegang (eenmalige betaling, geen abonnement).

Selecteer het aantal
  • Gratis verzending met Track & Trace-code vanaf €20,-
  • Voor 14.00 besteld, morgen bezorgd
  • Kopen met de zekerheid van Stichting Webwinkelkeur
  • Klanten geven ons een 4,9/5 in 700+ Google reviews