Typecursus kind: de beste cursussen op een rij

Je denkt erover na om je kind te leren blind typen met een typecursus. Maar met zoveel aanbod vind je het lastig om een keuze te maken. Dit artikel geeft je een handig overzicht.

Jouw kind groeit op in de digitale wereld. Dat betekent dat hij al vanaf jonge leeftijd in aanraking komt met smartphones, tablets en computers. Het is in deze tijd enorm belangrijk dat je kind goed (en snel) kan typen.

Een typecursus kind biedt hier ondersteuning bij. Ontdek hieronder welke typecursus het beste is voor jouw kind.

Wat leer je bij een typecursus kind?

Bij een typecursus leert je kind blind typen. Dit betekent dat hij met 10 vingers leert typen, zonder dat hij de toetsen hoeft te zien. Hierdoor kan hij alle aandacht bij de inhoud houden en hoeft hij niet meer na te denken over het intikken van de juiste toetsen.

Aangezien alles tegenwoordig digitaal gaat, bereid je met een typecursus je kind goed voor op de toekomst. Als je kind blind leert typen, wordt leren op school een stuk eenvoudiger.

Typecursus kind: dit zijn de voordelen

  • Je kind kan sneller typen en houdt zo meer tijd over tijdens een toets of schoolopdracht.
  • Hij kan zich beter focussen op de inhoud.
  • Hij ontwikkelt zijn taalvaardigheid.
  • Doordat je kind preciezer kan typen, is hij minder tijd kwijt aan het corrigeren van de documenten.
  • Je kind heeft er de rest van zijn leven profijt van.

Vanaf welke leeftijd typecursus mogelijk is:

Jij wil weten wanneer jij je kind aan mag melden voor een typecursus. In principe is dat per kind verschillend. Het is in de meeste gevallen een goed idee om te beginnen met een typecursus wanneer je kind nog jong is. Op jonge leeftijd leert hij snel nieuwe vaardigheden aan.

De gemiddelde leeftijd om te beginnen is 8 jaar. Dan heeft je kind de juiste motorische vaardigheden en vingerspanning om te leren typen. De vingers zijn niet te klein en er is voldoende concentratie.

Belangrijk is dat je kind voor een wat langere periode stil kan zitten, de motivatie heeft om te leren typen en niet te veel hobby’s heeft na schooltijd.

Het kan geen kwaad om eerder te beginnen met een typecursus. Belangrijk is wel dat je kind goed kan schrijven en lezen. De meeste typecursussen worden in de basisschooltijd gegeven.

Een online typecursus kind vergelijken

Welke typecursus past bij jouw zoon of dochter? Dat ligt aan het leertempo en de concentratie van je kind. Kan je kind lang zelfstandig werken? Dan heeft het een andere cursus nodig dan een kind dat sneller is afgeleid.

Hoe lang duurt een typecursus kind gemiddeld?

Met een typecursus is een kind een aantal weken zoet. De exacte duur is afhankelijk van welke cursus je kind doet. Daarnaast kan een cursus uitlopen als er een vakantie of feestdag tussenkomt.

Oefening Rekenen Groep 2 (Gratis)

Oefenbladen Groep 3 Rekenen (Gratis)

Beste typecursus kind: een handig overzicht

We vergelijken 6x een typecursus voor een kind. Jij weet straks precies welke het beste past bij jouw kind.

Pica typecursus

Dit is de meest betaalbare typecursus voor kinderen. Net als bij de meeste cursussen wordt hier gebruik gemaakt van een spelletje om het leren typen leuk te maken. Met Pica gaat je kind op wereldreis.

De cursus duurt zo’n 12 weken. Tenminste, als je kind elke werkdag een kwartiertje oefent. Dit is dus goed bij te houden. Bij de Pica typecursus is er geen einddatum, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind het niet redt.

Pica typecursus kind

Je kind wordt persoonlijk begeleid door een typecoach. Die beantwoordt al je vragen tijdens het hele traject. Bij het voltooien van de typecursus van Pica krijg je een typediploma.

Thuis kun je de resultaten eenvoudig inzien. Er zijn meerdere varianten van de cursus die passen bij de groep waarin je kind zit.

De cursus scoort een 8,4 uit 2432 beoordelingen.

Typetuin typecursus

De Typetuin is misschien wel de mooiste (en daarbij de leukste) typecursus van Nederland. Het biedt een prachtige vormgegeven wereld waarbij je kind zijn of haar tuin moet redden van de Leesetende plant. Dit bereik je uiteraard door goed te leren typen en de levels door te komen. Door opgaven  af te ronden kun je diamanten verdienen waarmee je zelf je eigen bijzondere “kwouwsels” (soort robotplanten) kunt bouwen. Ieder kind kan zo een eigen creatie maken, wat erg leuk is om te doen. In de cursus van Typetuin zitten ook taalspelen verweven, waardoor je kind ook oefent met taalvaardigheid tijdens de cursus. Lees er hier meer over.

De typecursus van Typetuin is ook de enige echt adaptieve typecursus in Nederland, door het educatief beproefde zelflerend algoritme. In de cursus wordt het opgaveniveau voortdurend afgestemd op de vaardigheden die je kind op dat moment beheerst. En doet je het kind het steeds beter, dan worden de opgaven ook steeds uitdagender. Onderzoek heeft aangetoond dat je kind zo beter typen aanleert en voortdurend gemotiveerd blijft. Hierdoor kent de Typetuin een slagingspercentage van maar liefst 97%. Bij de online cursus van Typetuin kan je kind al binnen 14 weken volledig leren typen.

Typetuin typecursus kind

Bij aankoop krijg je altijd een licentie voor een jaar. Hierbij krijgt je kind dan ook online begeleiding van een ervaren typecoach, die ook voortdurend bereikbaar is voor vragen. Bij de licenties is ook het examen inbegrepen en krijgt je kind een mooi diploma thuisgestuurd. Als ouder kun je de voortgang van je kind handig volgen. De Typetuin cursus heeft nu maar liefst een 9,2 reviewscore op basis van beoordelingen van ouders en kinderen.

LOI typecursus (Loikidzz)

Een typecursus kind van LOI: Loikiddz wordt door veel ouders gezien als een heel leuke manier om vliegensvlug te leren blind typen. Leren wordt met deze cursus wel heel leuk gemaakt. Je kind wil steeds verder komen in het spel om alle spionnenbeloningen te behalen.

In een interactief spionnenspel leert je kind zelfstandig blind typen. Door het spannende avontuur raakt hij heel gemotiveerd om verder te gaan met de typecursus. Gamend leren is een ideale manier om nieuwe vaardigheden op te doen.

Loikidzzz typecursus kind

Bij deze cursus krijgt je zoon of dochter geen persoonlijke begeleiding. Toch wordt je kind in de game wel aan de hand meegenomen. Zo kan het zelfstandig aan de slag. Bij deze typecursus krijgt je kind altijd een diploma.

Je kind leert in 20 weken blind typen. De cursus is ontwikkeld door de onderwijsdeskundigen van LOI, dus je kind is zeker in goede handen. Zelf word je via de mail op de hoogte gehouden van de voortgang.

De cursus scoort een 8,8 uit 2600 beoordelingen.

Donald Duck typecursus

Is je kind fan van Donald Duck? Dan maak je hem erg blij met deze typecursus. Als auteur van de Duckstadkrant leert je kind razendsnel tikken.

Met alle favoriete karakters als Donald Duck, de Zware Jongens en Willie Wortel is er altijd een avontuur te beleven. Aan jouw kind de taak om dit vast te leggen met zijn typekunsten.

Ducktypen typecursus kind

Je kind leert in 25 tot 30 weken blind typen. Wanneer je een premium abonnement neemt krijg je ook een diploma aan het einde van de cursus. En heb je meerdere kinderen die als een razende willen leren typen? Dan krijg je familiekorting.

De Donald Duck typecursus omschrijft zichzelf als de vrolijkste typecursus van het land. En dat is niet voor niets, want met de bekende karakters wordt leren typen op de computer echt een feestje.

Typetopia

Supersnel typen is het enige wat een ramp kan voorkomen: zo luidt de spreuk van Typetopia. Dit belooft een educatief avontuur om vlot te leren tikken.

Met een persoonlijke coach binnen handbereik en een speciale ouder-omgeving is Typetopia een geliefde typecursus. Je kind krijgt na afloop een speciaal typediploma om aan te tonen dat hij vliegensvlug en foutloos kan typen.

Typetopia typecursus kind

In 20 weken foutloos leren typen: dat kan bij Typetopia. Hoe meer mensen je aanmeldt, bijvoorbeeld een hele klas, hoe minder je betaalt per persoon.

Ticken.nl

Wil je dat je kind snel leert typen? Dan ben je bij Ticken aan het juiste adres. Met de Ticken typecursus leert je kind al binnen 15 uur blind typen.

Met de Ticken Typereflex methode leert je zoon of dochter snel en foutloos tikken. De methode is minder mooi opgemaakt dan de games van hierboven, maar is wel degelijk effectief.  

Ticken typecursus kind

Heeft je kind haast of vindt hij het moeilijk om zich lang te concentreren? Kies dan voor deze snelle typecursus. Met de speciale leermethode hoef je geen weken uit te trekken voor een typediploma.

De cursus is volledig zelfstandig. Er is dus geen persoonlijke begeleiding beschikbaar. Als ouder kun je tijdens het leren meekijken met de resultaten.

Ticken.nl heeft een uitstekende beoordeling van het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.

Typecursus kind met dyslexie

Je vraagt je misschien af: zijn deze cursussen ook geschikt voor kinderen met dyslexie? Het antwoord is ja, alle bovengenoemde cursussen zijn ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Bij deze cursussen is er altijd een mogelijkheid tot extra begeleiding en uitleg wanneer je kind het moeilijk vindt om te lezen en te schrijven.

Met bovenstaande typecursussen kan jouw kind razendsnel en foutloos blind leren tikken. Kies de cursus die het beste past en binnen korte tijd zie je enorme vooruitgang!

Bekijk ook:

Maaike de Boer, MA

drs. Maaike de Boer is initiatiefneemster van Wijzeroverdebasisschool.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *