Problemen met rekenen in groep 3? Tips voor een 'check' en oefenen!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Problemen met rekenen in groep 3? Tips voor een 'check' en oefenen!

Heeft je kind moeite met rekenen in groep 3? Soms komt dit doordat de zogenaamde ‘voorbereidende rekenvaardigheden’ in groep 1 en groep 2 niet goed zijn ontwikkeld.

Misschien heeft je kind minder goed gescoord op de Cito-toets rekenen groep 3 dan je als ouder had verwacht. Of denk je als ouder ‘hier klopt iets niet‘. Bekijk dan onze oefeningen voor tellen.

Snapt jouw kind de getallen?

In groep 2 worden er bepaalde onderdelen van het voorbereidende rekenen geoefend die voor kinderen belangrijk zijn om de telrij goed te kunnen begrijpen. Dit betekent kort gezegd dat kinderen hierdoor een goed getalbegrip ontwikkelen. Ze leren begrijpen hoe de getallen van 1 t/m 10 in elkaar zitten en ze begrijpen dan bijvoorbeeld dat 8 meer is dan 6 en dat de 4 voor de 5 komt.

Bij sommige kinderen is dat getalbegrip niet voldoende ingeslepen of begrepen en dit kan ook in hogere groepen voor problemen met rekenen zorgen. We gaan hier nu niet in op de mogelijke oorzaken van het onvoldoende ontwikkelen van de voorbereidende rekenvaardigheden en dit is ook niet een advies voor een individueel kind zoals een leerkracht kan geven, maar een tip om zelf te checken hoe het met het getalbegrip van jouw kind is gesteld.

Oefeningen voor tellen

Onderstaande oefeningen kun je doen om het tellen van je kind te controleren en om dit te verbeteren. Als je kind in groep 3 echt moeite heeft met deze oefeningen dan is het ook aan te raden om dit met de leerkracht te bespreken.

tellen rekenen groep 3

Wil je bovenstaande afbeelding als pdf-bestand downloaden? Klik hier: pdf rekenen groep 3 tellen

Gaat het goed met tellen en wil je graag sommen voor groep 3 oefenen? Download dan nu de gratis oefenbladen rekenen voor groep 3.

Gratis Oefenbladen Groep 3
Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang oefenbladen rekenen voor groep 3.
Je gegevens zijn 100% veilig

In de cito toetsen rekenen groep 3 komen veel zogenaamde plaatjessommen voor. Wil je met plaatjessommen oefenen? Bekijk dan overstaande video of ga direct naar de oefenboeken rekenen groep 3.

Meer tips voor rekenen groep 3?

Reactie plaatsen