Oefenbladen Woordsoorten Groep 7/8 (Gratis)

Wil jij dat jouw kind…

 • de namen van de verschillende woordsoorten kent;
 • alle woordsoorten in een zin kan benoemen;
 • en op de Cito-toets taal goed scoort?

Download dan nu de gratis Oefenbladen Woordsoorten voor groep 7 en 8!

Ziet jouw kind nog niet altijd het verschil tussen een zelfstandig naamwoord en een bijvoeglijk naamwoord? Is het nog lastig deze woordsoorten in een zin te herkennen? Dan heeft je kind iets aan de gratis Oefenbladen Woordsoorten!

Gratis oefenbladen Woordsoorten - groep 7 - 8

krul basisschool Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

krul basisschool Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

krul basisschool Geen stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Wat krijg je?

maaike
 • Gratis Oefenbladen Woordsoorten. In het pdf-bestand vind je uitleg over het zelfstandig naamwoord en het bijvoeglijk naamwoord. Bovendien gaat je kind uitgebreid oefenen met deze leerstof. Als de oefenbladen af zijn, weet je kind:
  – wat een zelfstandig naamwoord is;
  – hoe het een zelfstandig naamwoord kan herkennen;
  – wat een bijvoeglijk naamwoord is;
  – hoe het een bijvoeglijk naamwoord kan herkennen.
 • Verder ontvang je een wekelijkse e-mail van Maaike. Daarin geeft ze je handige tips, uitleg en nog meer downloads. De informatie die je van Maaike krijgt, sluit volledig aan bij groep 7 en 8. Wil je ook mails over andere groepen ontvangen? Meld je daarvoor dan apart aan. Deze wekelijkse mailservice is gratis.

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders

Mijn zoon is het afgelopen schooljaar enorm gegroeid en ontwikkeld. Sinds groep 7 heb ik met hulp van Wijzer veel met hem kunnen oefenen over de basisschool thuis en dat was echt een groot succes. Zijn cijfers zijn enorm gestegen en hij kreeg het HAVO/VWO advies. Bedankt voor alle leuke en hulpvol tips en pet af voor jullie boeken en studie materiaal.

Cristiane Elias
Google review

Woordsoorten benoemen

Natuurlijk zijn er nog veel meer woordsoorten dan het zelfstandig en bijvoeglijk naamwoord. Je kind moet bijvoorbeeld ook het bijwoord, verschillende soorten werkwoorden en het voegwoord kunnen benoemen.

Het is best lastig om alle woordsoorten uit het hoofd te leren. Daarvoor moet je kind vooral regelmatig oefenen. Kan jouw kind wel wat extra uitleg en oefening gebruiken? Bestel dan direct het Oefenboek Woordsoorten Groep 7/8 en de online uitleg (link naar oefenboek + online uitleg) die erbij hoort.

Met deze extra oefenmaterialen van Wijzer over de Basisschool weet je zeker dat je kind alle woordsoorten binnen de kortste keren kan benoemen!

Wil je samen met je kind de Woordsoorten thuis oefenen? Bestel dan direct het Oefenboek Woordsoorten Groep 7/8 en de online uitleg die erbij hoort.

 1. Marja Veenhoven

  De boeken hebben ons super goed geholpen. Spelling en rekenen erg gestegen van een 3 score naar een 1 score.

Ontleden – Woordsoorten Groep 7/8 oefenboek + uitleg (online)

57,00

Op voorraad

Oefenboek Ontleden – Woordsoorten Groep 7/8

Stap-voor-stap aanpak om woordsoorten als onderdeel van ontleden* goed te begrijpen en onder de knie te krijgen. Geschikt voor groep 7 en 8.

* Ontleden bestaat uit 2 onderdelen: woordsoorten en zinsontleding. Voor beide onderdelen is er een apart oefenboek. 

Online Uitleg bij Oefenboek Woordsoorten

Stap-voor-stap uitleg van Woordsoorten (taalkundig ontleden) in duidelijke video’s. Eenmalige betaling voor 1 jaar toegang (geen abonnement).

Deze online uitleg hoort bij het Oefenboek Woordsoorten Groep 7/8. Bij iedere video staat aangegeven welk hoofdstuk in het oefenboek erbij hoort.

Selecteer het aantal

Hele fijne ondersteuning gehad van Maaike; duidelijke e mails, en links naar handige video’s met uitleg, op de goede momenten wanneer onderwerpen geleerd en geoefend moesten worden. We hebben ook veel aan de oefenboeken gehad

Armande LdV
Google review

Bekijk ook de volgende artikelen met uitleg over zinsontleding in groep 7 en 8:

aanwijzend voornaamwoord

Alles over het aanwijzend voornaamwoord

Het aanwijzend voornaamwoord is een woord dat iets aanwijst. Het is 1 van de woordsoorten waaruit een zin kan bestaan en je kunt deze tegenkomen tijdens het taalkundig ontleden. Welke woorden tot de aanwijzende voornaamwoorden behoren en hoe je ze […]
Bekijk artikel

Ook gratis oefenbladen voor andere onderwerpen in groep 7 en 8 downloaden?

Oefenbladen Cito/IEP-toets Groep 7 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 7 (Gratis)

Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 7 (Gratis)

Werkbladen Werkwoordspelling Groep 7/8 (Gratis)

Oefenbladen Doorstroomtoets Groep 8 (Gratis)

Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 8 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 8 (Gratis)

Oefenbladen Klokkijken Groep 6/7/8 (Gratis)

Oefenbladen Breuken Groep 6/7/8 (Gratis)