Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 4 (Gratis)

  • Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen?
  • Of wil je gewoon eens samen begrijpend lezen oefenen?

Met de werkbladen begrijpend lezen groep 4 van Wijzer over de Basisschool kom je hoe dan ook verder.

De werkbladen zijn geschikt voor groep 4

Begrijpend lezen groep 4 gratis oefenbladen

Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

Geen stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

Wat krijg je?

maaike

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders

Hele fijne werkbladen om mee te werken met je kind! Als ze extra ondersteuning nodig hebben of als ze extra willen werken. Super!

Kim Heijstee
Google review

Oefenen met verwijswoorden

De LeesWijzer geeft je meer informatie over 1 leesstrategie. Dat is een bepaalde aanpak die je kind helpt een tekst beter te begrijpen.

Enkele voorbeelden zijn:

De LeesWijzer van het gratis oefenblad gaat over verwijswoorden. Je kind leert wat verwijswoorden zijn en waarom ze belangrijk zijn. Ook gaat het ermee oefenen, zodat het straks precies weet hoe het zelf verwijzingen in de tekst terug kan vinden.

Begrijpend lezen: vragen maken

Niet alleen leesstrategieën zijn belangrijk om te oefenen, maar ook het beantwoorden van vragen bij een tekst. Dat is toch hoe begrijpend lezen grotendeels getoetst wordt.

Alle werkbladen begrijpend lezen voor groep 4 sluiten aan op het niveau van dit leerjaar. Sterker nog, de vragen bij de tekst zijn qua opbouw en niveau vergelijkbaar met die van de Cito-toetsen begrijpend lezen. Daardoor hebben de werkbladen van Wijzer over de Basisschool een grote toegevoegde waarde.

Meer informatie en werkbladen begrijpend lezen

Wil je meer tips over begrijpend lezen? Kijk dan eens op onze pagina met extra uitleg voor begrijpend lezen groep 4

Gaat je kind al bijna naar groep 5? Kijk dan ook eens naar de werkbladen begrijpend lezen groep 5. Ook voor de hogere leerjaren staan er al werkbladen voor je klaar. Je kind hoeft zich voorlopig dus nog niet te vervelen.

Wil je de Spoedcursus begrijpend lezen groep 4 bestellen? Klik hieronder op de afbeelding.

fijne nuttige tips! mijn dochter is er heel erg door geholpen!

Nanette van Amerongen
Google review

Wil je liever meteen alle strategieën oefenen en een echt oefenboek ontvangen? Bekijk dan de Spoedcursus Begrijpend Lezen groep 4

  1. Diane

    Begrijpend lezen heeft ze enorm goed gemaakt, een I+

Begrijpend Lezen Groep 4 oefenboek + uitleg

54,90

Op voorraad

Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 4

Oefenboek Begrijpend Lezen (excl. de online uitleg!)

Begrijpend lezen in groep 4 oefenen met het beste oefenboek. Volledig afgestemd op groep 4! Het boek bevat vele oefenteksten met Cito-vraagstelling (en IEP).

*Gebruik voor het beste resultaat ook de online uitleg erbij! Met duidelijke videolessen voor je kind, extra oefenmateriaal en alle benodigde instructies voor jou als ouder om je kind optimaal te ondersteunen.

Online Uitleg bij Oefenboek Begrijpend Lezen Groep 4

Duidelijke video’s met stap-voor-stap uitleg van alle strategieën van begrijpend lezen in groep 4. Met duidelijke instructie voor jou als ouder om je kind goed te kunnen helpen.
1 jaar toegang (eenmalige betaling, geen abonnement).

Selecteer het aantal

Bekijk ook de volgende artikelen met uitleg over begrijpend lezen in groep 4:

taal groep 4

Taal oefenen in groep 4? Zo help jij je kind

In groep 4 van de basisschool besteedt de leerkracht de meeste tijd in de week aan leesonderwijs. Daarnaast is taal het belangrijkste vak, wat totaal zo’n vijf uur per week op het rooster staat. Onder taal vallen de onderdelen taalbeschouwing, […]
Bekijk artikel
woordenschat groep 4

Woordenschat groep 4

In groep 4 zal het leesniveau van je kind zich in snel tempo ontwikkelen. De woorden en zinnen worden langer. Een grote woordenschat draagt bij aan het vlot technisch lezen. Belangrijk dus om hier op in te steken, ook thuis. […]
Bekijk artikel

Ook gratis oefenbladen voor andere onderwerpen in groep 4 downloaden?

Oefenbladen Rekenen Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Begrijpend lezen Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Spelling Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Klokkijken Groep 4/5 (Gratis)