Beter scoren met de gratis werkbladen spelling (PDF)

Kies de oefenbladen voor jouw kind

300.000+ ouders gingen je voor.

 

krul basisschool   Beter scoren op de Cito-toetsen (of IEP)

krul basisschool   Meer zelfvertrouwen door samen oefenen

krul basisschool   Duidelijke uitleg van onderwijsexperts

Download de gratis oefenbladen spelling (PDF)

Kies de groep van jouw kind

EXTRA: Je krijgt ook een wekelijkse e-mail met tips, uitleg en meer downloads om jouw kind echt goed te kunnen helpen. Deze service per e-mail is gratis.

 

Oefenbladen Groep 3 Spelling (Gratis)

Oefenbladen Spelling Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Spelling Groep 5 (Gratis)

Oefenbladen Spelling Groep 6 (Gratis)

Werkbladen Werkwoordspelling Groep 7/8 (Gratis)

Al meer dan 300.000 ouders gingen je voor

Bekijk de ervaringen van andere ouders


 

krul basisschool  Beter scoren

Ons oefenmateriaal is volledig afgestemd op de Cito- en IEP-toetsen. Zo behaalt jouw kind het beste niveau, met slechts 15 minuten oefenen per dag.

krul basisschool  Meer zelfvertrouwen

Gezellig samen oefenen aan de keukentafel versterkt het zelfvertrouwen van je kind. Want laten we eerlijk zijn, een scherm heeft nog nooit terug geglimlacht.

krul basisschool  Minder stress

Onze onderwijsexperts hebben het beste oefenmateriaal voor je kind en geven duidelijke uitleg in video’s en artikelen. Zo weet jij als ouder precies hoe het zit.

 

Wat krijg je?

Maak gebruik van onze expertise

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe kan ik spelling oefenen met mijn kind?

Met de oefenbladen spelling kun je een deel van de spellingcategorieën die in de groep van jouw kind aan bod komen oefenen. Je kunt gebruik maken van de oefenboeken spelling om alle spellingcategorieën te oefenen.

Wat is de beste voorbereiding op het onderdeel spelling in de Cito Groep 8?

De ‘Cito groep 8’ heet tegenwoording ‘Doorstroomtoets’. Met de oefenboeken Doorstroomtoets kun je de vraagstelling voor alle onderdelen van de Doorstroomtoets oefenen. Spelling komt ook aan bod.

Waar kan ik de oefenbladen spelling voor groep 3 downloaden?
Waar kan ik de oefenbladen spelling voor groep 4 downloaden?
Waar kan ik de oefenbladen spelling voor groep 5 downloaden?
Waar kan ik de oefenbladen spelling voor groep 6 downloaden?
Waar kan ik de oefenbladen spelling voor groep 7 en 8 downloaden?

In groep 7 en 8 is werkwoordspelling een belangrijk onderdeel. Klik hier voor de oefenbladen werkwoordspelling groep 7/8.

 

Spelling oefenen met werkbladen

 Op de basisschool leert je kind heel veel verschillende spellingregels. In groep 3 en 4 zijn de regels nog vrij simpel. Maar hoe ouder je kind wordt, hoe moeilijker de regels zijn. Je kind krijgt bijvoorbeeld te maken met vragen als:

Goed spellen leert je kind alleen als het veel oefent met de regels die het heeft geleerd. De Spelling Werkbladen van Wijzer over de Basisschool zijn daarvoor een perfect startpunt.

Oefen thuis iedere dag kort samen met je kind. Als je samen aan de slag gaat, kun je snel bijsturen waar nodig. Laat je kind bijvoorbeeld hardop nadenken. Eventuele denkfouten kun je dan gemakkelijk samen oplossen. Zorg daarnaast voor een positieve, ongedwongen sfeer. Zo blijft je kind gemotiveerd!

 

Werkwoordspelling

Natuurlijk is werkwoordspelling ook een belangrijk onderdeel van de spelling.

Net als bij de gewone spelling, zit ook in de werkwoordspelling een opbouw van makkelijk naar moeilijk. De werkwoordspelling wordt wel in 10 delen (categorieën) gehakt. Al die delen krijgt je kind in de loop van 3 jaar aangeboden. Dit kan een behoorlijke kluif zijn voor je kind. In dit artikel lees je hoe simpel het eigenlijk allemaal is, als je maar een paar gouden regels volgt en misschien hier en daar een trucje toepast.

Let op: eerst moet je kind in staat zijn om een onderscheid te maken tussen de persoonsvormen en de andere werkwoorden in de zin. Pas als dat lukt, kan je kind de gouden regels goed toepassen. Wil je samen met je kind even je geheugen opfrissen? Lees dan eerst alles over werkwoorden.

 

Meer oefenmateriaal spelling

Wil je graag thuis veel meer spelling oefenen? Kijk dan eens in onze webshop welke Oefenboeken het beste aansluiten op het niveau van jouw kind!

Kies bijvoorbeeld het Oefenboek Spelling Groep 5 voor de eerste helft van het schooljaar. Dat boek bereidt je kind voor op de Cito-toets spelling die de leerkracht halverwege groep 5 afneemt. Ook voor de tweede helft van ieder schooljaar zijn praktische Oefenboeken beschikbaar.

Wil je liever de werkwoordspelling nog eens helemaal doornemen met je kind? Dan is het Oefenboek Werkwoordspelling Groep 7/8 een echte aanrader. Stap voor stap leert je kind hoe het verschillende werkwoorden moet vervoegen.

 

Het juiste materiaal voor iedereen

Welke vorm van spelling je ook met je kind wilt oefenen, bij Wijzer over de Basisschool vind je het juiste materiaal. Als je iedere dag kort samen oefent, groeit het zelfvertrouwen van je kind én scoort het beter bij de IEP- of Cito-toetsen. Veel succes met oefenen!

 

Meer weten over spelling oefenen? Bekijk dan de handleiding voor spelling.