Onze videobijlessen zijn ontwikkeld door onderwijsexperts en sluiten volledig aan bij de lesstof op school. Dit betekent geen verwarring en geen ‘zo-doet-de-juf-het-niet-discussies’ meer. De uitleg is helder en volgt de aanpak die kinderen gewend zijn.
Veel video’s op onze website zijn volledig gratis te bekijken. Bij video’s met ‘Bekijk gratis preview’ is alleen een korte versie beschikbaar. Wil je toegang tot de volledige videobijles? Dan kun je het bijpassende pakket naar keuze bestellen via de pagina van voorbeeldvideo of in onze shop.
De videobijles helpt je kind om de stof goed te begrijpen, maar oefenen is net zo belangrijk. Daarom raden we aan om het bijpassende oefenboek erbij te bestellen. Hiermee kan je kind niet alleen online oefenen met de videolessen, maar ook offline aan de slag om het geleerde toe te passen.
Ja! Je kind kan zelf bepalen wanneer en hoe vaak hij of zij een videobijles bekijkt. De lessen zijn onbeperkt beschikbaar en kunnen op elk moment gepauzeerd of herhaald worden. Zo kan je kind leren op zijn eigen tempo.
Je betaalt eenmalig voor de pakketten met videobijles en krijgt direct toegang voor één jaar. Er is geen abonnement en dus geen gedoe met opzeggen. Na betaling kun je de lessen zo vaak bekijken als je wilt, zonder verdere verplichtingen.
In deze uitleg leer je hoe je een toets rustig, slim en vol zelfvertrouwen maakt. Je krijgt handige tips over hoe je vragen leest, wat je doet als je het antwoord niet weet en hoe je met spanning omgaat.
De video hierboven laat je precies zien wat je kunt doen om beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen een toets te maken.
Een toets is er om te meten wat je al goed kunt en wat je nog moet oefenen. Je maakt toetsen voor rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, topo, verkeer, geschiedenis en meer.
Sommige toetsen horen bij je schoolboeken, andere zijn onderdeel van het leerlingvolgsysteem zoals Cito of IEP. Daarmee kijkt je school hoe je je ontwikkelt.
Hoe jij je voelt tijdens een toets is heel belangrijk. Als je ontspannen en vol vertrouwen bent, gaat het beter.
Helpende gedachten zoals: “Ik kan dit” of “Ik heb geoefend, dit lukt me” zorgen ervoor dat je rustiger blijft. Gedachten als “ik weet het niet” of “ik kan het niet” helpen je niet. Die maken je onzeker.
Word je onzeker of weet je het antwoord niet? Sla de vraag dan even over. Je kunt hem later altijd nog maken.
Adem rustig in en uit, lees de vraag opnieuw, en probeer het later nog eens. Zet een rondje om het nummer of noteer het op je kladblaadje.
• Lees rustig en nauwkeurig.
• Lees alle woorden, vooral kleine woorden als ‘niet’, ‘wel’, ‘meer’, ‘minder’.
• Lees de vraag liever twee keer: eerst om te begrijpen, daarna om echt goed te lezen.
• Bekijk ook altijd de plaatjes en informatie eromheen, die kunnen helpen.
Bij veel toetsen mag je een kladblaadje gebruiken. Gebruik dat ook echt!
Schrijf er tussenstappen, berekeningen, ezelsbruggetjes of aantekeningen op. Dit helpt je om fouten te voorkomen en overzicht te houden.
• Schat eerst het antwoord: wat komt er ongeveer uit?
• Controleer je antwoord: is het logisch?
• Let op eenheden zoals liters, kilometers of minuten.
• Maak een tekening als dat helpt om de situatie beter te begrijpen.
• Lees de vraag goed door en bedenk eerst zelf het antwoord.
• Kijk dan of jouw antwoord ertussen staat.
• Streep antwoorden weg waarvan je zeker weet dat ze fout zijn.
• Check de antwoorden die kunnen kloppen in de tekst of met een berekening.
Weet je een vraag echt niet? Vul dan tóch iets in. Niet antwoorden is sowieso fout.
Wil je kind hiermee oefenen? Bekijk dan een oefenpakket met videobijles.