Kleurplaat Sinterklaas: ‘Rekenen met Sinterklaas’ (PDF)

Op zoek naar een leuke én leerzame Sinterklaas kleurplaat? Bekijk hieronder de kleurplaten per onderwerp of thema. Je kunt alle kleurplaten direct downloaden en printen.

Rekenen met Sinterklaas groep 3

Met deze kleurplaat kun je het rekenen tot 10 oefenen (geschikt voor rekenen groep 3). Sinterklaas heeft een mooi cadeau in zijn handen. Op de afbeelding van Sinterklaas staan sommen. Elk antwoord heeft een eigen kleur. Als je de kleurplaat in zwart-wit uitprint, kun je de kleuren op het digibord tonen (in de klas) of even opschrijven.

Tip: Als je deze kleurplaat thuis laat inkleuren, kun je elk cijfer op een post-it schrijven en de juiste kleur potlood of stift erbij leggen.

Sinterklaas kleurplaat ‘schoen met sommen’

Nog een kleurplaat in het thema van Sinterklaas met rekenen. Elk antwoord is een kleur op deze afbeelding van een schoen met wortelen. Voor of na het kleuren van deze plaat, kun je samen bijpassende Sinterklaasliedjes zingen. Bijvoorbeeld: ‘O kom er eens kijken. Wat ik in mijn schoentje vind’. Bekijk de leukste liedjes hier op het Sinterklaasjournaal en zing mee.

Vakjes met cijfers kleuren

Als je steeds de goede kleur hebt gebruikt, wordt deze kleurplaat een kunstwerk! Dit is een kleurplaat die de meeste kinderen fantastisch vinden, omdat ze steeds beter kunnen zien wat er precies op het plaatje staat. Uiteindelijk zullen ze er apetrots op zijn! Je kunt hier ook andere kleuren voor gebruiken, maar gebruik wel rood voor de mijter.

Tip: Ga na het inkleuren van deze kleurplaat aan de slag met het knutselen van een mijter. Hier vind je een patroon voor een mijter.

Kleurplaat paard van Sinterklaas

Een mooie kleurplaat van Sinterklaas op zijn paard. Het paard van Sinterklaas heette Amerigo. In het Sinterklaasjournaal van 2019 werd bekend gemaakt dat Sinterklaas een nieuw paard heeft: Ozosnel. ‘Ja hij rijdt in donkere nachten op zijn paardje, oh zo snel’.

Tip: Speel ook het spelletje ‘Ozosnel’ op de website van het Sinterklaasjournaal.

Nog meer Sinterklaas kleurplaten downloaden?

Nog niet klaar met kleuren ;-)? Hieronder kun je nog meer kleurplaten van het Sinterklaas thema downloaden en direct printen.

  1. Carola

    Heel leuk spel! Op verschillende manieren te gebruiken, in de auto, in huis, buiten. Mijn dochters (5 en 7 jaar) zijn erg enthousiast.

Gevonden! – De slimste speurtocht in huis

(8 klantbeoordelingen)

14,95

Op voorraad

Selecteer het aantal

Bekijk ook:

Oefening Rekenen Groep 2 (Gratis)

Oefenbladen Groep 3 Rekenen (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 4 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 5 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 6 (Gratis)

Oefenbladen Rekenen Groep 7 (Gratis)

Maaike de Boer, MA

drs. Maaike de Boer is initiatiefneemster van Wijzeroverdebasisschool.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *