arrow_drop_up arrow_drop_down
maaike de boer rekenen

Over Wijzeroverdebasisschool.nl

Tips voor betrokken ouders

Mijn naam is Maaike de Boer en ik ben initiatiefneemster van deze website vol met tips voor betrokken ouders.


Mijn dochter behaalde geen goede resultaten met rekenen toen ze in groep 5 van de basisschool zat. Ze haalde een D-score (IV-score) voor haar Cito en op haar rapport stonden een “o” (onvoldoende) en “m” (matig) voor rekenen.


rapport cito


Veel erger was dat ze zich onzeker voelde en ‘anders dan de anderen’. Het deed mij zoveel pijn om mijn kind zo te zien. Bij mij kwam dat bekende moederinstinct naar boven en ik dacht toen: “Dit gaat mij niet gebeuren.” Ik wilde niet falen als moeder. Ik moest mijn kind helpen haar zelfvertrouwen terug te winnen.


We dachten als ouders dat een gesprek met haar leerkrachten het probleem zou oplossen. Helaas was dit een teleurstelling. We kregen te horen: “Tja, het is zoals het is.” Als mijn dochter niet beter zou kunnen dan had ik daar vrede mee gehad, maar als moeder ken je je eigen kind het beste en ik wist dat er meer in zat. Bovendien wilde ik dat mijn kind weer blij en met zelfvertrouwen naar school zou gaan. Ik wilde, als moeder, dat mijn dochter alles zou kunnen worden wat ze maar zou willen. Dus ik besloot om haar – met alles wat ik in me had – zelf te gaan helpen.


En dat heb ik gedaan! Ik zocht naar goed oefenmateriaal om met haar aan de slag te kunnen. Ik wilde geen online oefenprogramma waarbij mijn dochter alleen achter de computer sommen zou moeten maken. Ik wilde haar hand vasthouden en dit samen met haar “aan de keukentafel” doen. Ook omdat ik dan te weten zou komen waar ze nu precies moeite mee had. Goed oefenmateriaal vond ik echter niet. Ik vond vele losse werkbladen en werkboekjes waar geen goede opbouw in zat. Ook werd mij niet duidelijk op welk niveau die werkbladen nu precies waren en welke sommen mijn kind voor de Cito-toets rekenen moest kunnen maken. Ik kwam dus niet echt verder.


maart rapport


Ik was in de gelukkige positie dat ik al ruim 13 jaar ervaring had in de onderwijsbranche als uitgever van educatief lesmateriaal. Ik had met mijn collega’s al tientallen uitgaven ontwikkeld voor het onderwijs. Ik wist mijn collega’s te overtuigen en we hebben een geweldig team samengesteld om echt goede oefenboeken rekenen op het juiste niveau te maken. Dat was het begin van de oefenboeken rekenen van ‘Aandacht voor Rekenen’. Nu had ik eindelijk goed oefenmateriaal!


Door het oefenen met de oefenboeken rekenen, behaalde mijn dochter aan het eind van het schooljaar een B (II) voor haar Cito rekenen en in groep 8 sloot ze af met een A (I) voor rekenen op haar Cito.


rapport juni


Ze is nu een stralende tiener vol zelfvertrouwen op het VWO. Het behoeft geen toelichting dat ik blij en gelukkig ben met het feit dat mijn kind weer blij is en zelfvertrouwen heeft.

 lau maaike


Inmiddels hebben we duizenden ouders kunnen helpen met oefenboeken rekenen en spelling voor elke groep van de basisschool (en ook oma’s die met hun kleinkind oefenen! 😉 ).

14+

Oefenboeken beschikbaar

80.000+

Volgers op Facebook

200.000+

Downloads van oefenbladen

Auteurs en team

Marja

Blog | Remedial Teacher

Sophie

Blog | Remedial Teacher |

Bestuurslid LBBO

Jetta

Blog | PO-raad

Meike

Blog | Orthopedagoog-Generalist NVO

Mirjam

Blog | Remedial Teacher

Petra

Blog | Rekenspecialist

Iris

Blog | Leerkracht

Mirjam

Blog | Remedial Teacher

Carola

Productontwikkeling | Leerkracht

Bastiaan

Blog

Rochelle

Productontwikkeling | Leerkracht

Marie

Productontwikkeling | Leerkracht

Kathelijn

Content Management

Chantal

Design

Daphne

Klantenservice

Maaike

Initiatiefneemster

Wat ouders en kinderen over ons zeggen

Oefenboeken spelling

Oefenboeken Spelling

oefenboeken rekenen

Oefenboeken Rekenen

gratis werkbladen rekenen

Gratis Oefenbladen

webwinkelkeur
Wij werken samen met:

aandachtvoorrekenen.nl

imu.nl