Beter scoren met Cito Rekenen? Tijdelijk Gratis Oefenbladen
[PDF] Direct Toegang

Page content

Vermenigvuldigen met kommagetallen, hoe doe je dat?

Kommagetallen vermenigvuldigen is niet echt lastiger dan ‘gewoon’ vermenigvuldigen. Over het cijferend vermenigvuldigen onder elkaar hebben we eerder een video met uitleg geplaatst: cijferend vermenigvuldigen

Er is één belangrijk verschil bij keersommen met kommagetallen: de komma! Je kunt dat op een goede manier uitleggen aan je kind door de stappen uit de uitleg van de video te volgen.

Vermenigvuldigen met kommagetallen. Bekijk de video:

 

Je hebt nu de video met uitleg over kommagetallen vermenigvuldigen gezien. Je weet nu dat het handig is om de komma er bij de vermenigvuldiging even uit te halen en later terug te plaatsen. Bijvoorbeeld:

2,3 x 4,12 wordt 23 x 412

De som 23 x 412 zet je onder elkaar en je gaat cijferend vermenigvuldigen (zoals ook wordt uitgelegd in de video). Als je het antwoord hebt, moet je de komma weer terugplaatsen.

Hoe doe je dat? Je telt het aantal plaatsen achter de komma’s bij de getallen waarmee je vermenigvuldigt. In dit geval:

2,3 x 4,12

Bij deze getallen staan er in totaal 3 cijfers achter de komma. In het antwoord zet je dus ook 3 cijfers achter de komma.

Vervolgens is het belangrijk om de sommen goed te oefenen met kommagetallen vermenigvuldigen. Door het vaak te doen, zal je kind niet meer vergeten hoe de komma terug moet worden geplaatst in het antwoord.

 

vermenigvuldigen met kommagetallen

  Comment Section

  2 reacties op “Vermenigvuldigen met kommagetallen, hoe doe je dat?


  Door Shirley op 25 november 2016

  heel handig, bedankt.


  Door Rijkaard Daniëlle op 4 december 2016

  Ja klopt. Heel erg handig nu ik het zo bekijk.

  Plaats een reactie


  *