Je Kind Beter Laten Scoren Met (Cito) Rekenen? Download onze Gratis Oefenbladen Rekenen
[PDF] Direct Toegang

Page content

III Score

III score is een aanduiding van een uitslag op een citotoets uit het cito volgsysteem dat op basisscholen wordt gebruikt om de ontwikkeling van leerlingen in de gaten te houden. Met een III score behoort een leerling tot de groep van 20% die ‘landelijk gemiddeld’ scoren. De scores worden vergeleken met alle leerlingen in Nederland uit hetzelfde leerjaar.

III score cito

De stippellijn geeft het landelijk gemiddelde weer. Als een kind een ‘hoge III score’ heeft behaald, scoort het net boven het landelijk gemiddelde en met een ‘lage III score’ net onder het landelijk gemiddelde.

Cito maakt ook gebruik van een andere indeling: A t/m E.

Soms wordt er ook een combinatie weergegeven van cijfers en letters, bijvoorbeeld III/C. De uitleg van de andere scores vind je hier:

  Comment Section

  4 reacties op “III Score


  Door Lenie op 5 april 2019

  In hoeverre zijn scores in groep 3 maatgevend voor de rest van de basisschoolperiode? Mijn kindje scoort op spelling en lezen I+. Op rekenen II. Welke duiding kun je hieraan geven?


  Door Carola de Koning op 5 april 2019

  Beste Lenie,
  Dat is een lastige vraag… De ontwikkeling van jonge kinderen verloopt vaak in sprongen. Het is van een afstand moeilijk in te schatten hoe de schoolse ontwikkeling van je zoontje of dochtertje verder zal verlopen. De leerkracht heeft hier een beter beeld van, omdat hij/zij ook de ontwikkelingscurve van groep 1 en 2 kan bekijken. Je kunt altijd aan de leerkracht vragen hoe hij/zij erover denkt.

  Hartelijke groet,
  Carola  Door Carola de Koning op 29 januari 2019

  Beste moeder,
  Dat is van een afstand lastig te zeggen. Je kunt je vraag het beste even stellen aan de leerkracht van je dochter.
  Hartelijke groet,
  Carola

  Plaats een reactie


  *